Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine

de Rocsi in Prajituri, 25 Iul 2015 | 4090 vizualizari

 

O prajitura atat de buna ca am facut noi "cuceriri", daca pot sa le zic asa. Am dus unor fete si sa le vedeti ce zgomote scoteau: Mamaaa, Rocsiiii, Vai dar ce minunata, Ce delicioasa....Asa ca, va invit si pe voi sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 4 oua
    • 6 linguri zahar
    • 4 linguri ulei
    • 4 linguri lapte
    • 6 linguri faina
    • 1 lingurita praf de copt
    • 2 lingurite esenta de vanilie
    • un praf de sare
    Ganache de ciocolata:
    • 200 ml frisca lichida
    • 100 g ciocolata cu lapte
    • 80 gr ciocolata amaruie
    Crema mascarpone:
    • 250 g mascarpone
    • 2 linguri zahar pudra
    • 1 lingura coaja de lamaie rasa
    Jeleu de fructe:
    • 300 g zmeura
    • 200 g visine
    • 2 linguri zahar
    • 3 linguri amidon
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine:

Incepem cu ganache-ul de ciocolata: Intr-un vas cu fundul mai gros, punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele mici. Le transferam pe foc, focul il dam la mic, amestecam continuu pana ciocolata este topita. Dam la frigider pentru 3-4 ore pana se intareste sau chiar peste noapte. Dupa ce s-a intarit, o scoatem din frigider, o mixam pana obtinem o crema spumoasa.

Blatul: Batem spuma galbenusurile cu zaharul, adaugam uleiul si laptele. Incorporam faina cernuta, praful de copt si esenta. Albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, le incorporam in compozitia de galbenusuri cu o paleta. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam compozitia si o nivelam. Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 12 minute. Cand este gata, il scoatem, il lasam sa se raceasca si il taiem in doua bucati egale pe latime.

Crema mascarpone: Punem mascarponele intr-un vas cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si mixam pana obtinem o crema.

Jeleul de fructe: Visinele le spalam, le scoatem samburii, zmeura o spalam usor. Intr-o craticioara punem zmeura, visinele si zaharul. Le trasferam pe foc, focul il dam sa fie potrivit, amestecam. Cand zaharul s-a topit complet, desfacem amidonul cu 3-4 linguri de apa rece, il turnam peste fructe.

Amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca, luam de pe foc. Impartim jeleul, in mod egal, pe cele doua foi de blat, il nivelam cu o lingura. Lasam sa se raceasca. Intr-o tava asezam prima foaie cu jeleul in sus, punem crema de ciocolata si o nivelam. Asezam a doua foaie peste, tot cu jeleul in sus, apoi punem crema mascarpone si o intindem usor cu o paleta. Dam la frigider pentru 2-3 ore, apoi o portionam si o decoram cu visine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ganache de ciocolata, mascarpone, zmeura si visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake + Brownie = ??